Alakítsuk együtt a jövőnket! - Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

A Planet Budapest 2021 a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

Az esemény 2021. november 29. és december 5. között a Hungexpo területén kerül megrendezésre, a publikus közönségprogramok november 30-ától kezdődnek. A rendezvényen a Pannon Egyetem fenntarthatósággal foglalkozó szakemberei, oktatói is képviseltetik magukat egy közös stand megjelenés keretein belül.

https://korforgas.uni-pannon.hu/fenntarthatosag-a-pannon-egyetemen

A Planet Budapest egy héten keresztül számos szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot. Mindemellett látványos, szórakoztató és informatív programokat kínál a rendezvény, átfogó képet adva a természetről, életmódunkról, a minket körülvevő folyamatokról, kézzelfogható megoldásokat kínálva a fenntartható hétköznapokhoz. A Világtalálkozó célja, hogy szerepet vállaljon a fenntarthatósági fordulat elősegítésében, melynek keretében a résztvevők olyan kérdésekre keresik a választ, hogy egy koronavírus utáni világban milyen tanulságok vonhatók le, és mi az, amin változtatni kell. Hol mutatkoznak olyan lehetőségek, amelyekre építve úgy gyarapodik a társadalom, hogy közben csökkennek a klímaváltozásból fakadó veszélyek? Miként lehet növelni a hozzáadott értéket, miközben csökkentjük az új anyagok bevonását, beleértve a keletkező hulladék mennyiségét? A Planet Budapest 2021 keretein belül megrendezésre kerülő Világtalálkozó a fenntarthatóság témakörében szervezett legrangosabb nemzetközi diplomáciai találkozó a közép-európai régióban. A rendezvényen a világ vezető politikai döntéshozói, a tudományos élet képviselői és nemzetközi szervezetek magas rangú tisztségviselői, finanszírozási intézmények vezetői és a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői szólalnak fel.

Az ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a holnap lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd.

A rendezvény egyik kiemelt célkitűzése, hogy a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára. Az esemény olyan szabadidős programot kínál a 10-16 éves általános- és középiskolás diákcsoportok számára, amelyben az ismeretterjesztés és a szórakoztató időtöltés együtt élhetők át.

Találkozz velünk a Jövő kiállításán! 🤗 Várunk november 29. és december 5. között a @Planet Budapest Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón!

https://planetbudapest.hu/

Fedezzük fel együtt a jövőt, aminek a kulcsa a fenntarthatóság. Legyél Te is részese a Pannon Egyetem innovatív kutatásainak és tegyük zöldebbé együtt a világot!