Hogyan módosítsuk az egyetemi jelentkezési sorrendet?

Az egyetemi felvételi folyamat során a jelentkezőknek számos lehetőségük van arra, hogy módosítsák a jelentkezési sorrendjüket vagy akár visszavonják az egyes jelentkezéseiket.

Az egyetemi felvételi folyamat során a jelentkezőknek számos lehetőségük van arra, hogy módosítsák a jelentkezési sorrendjüket vagy akár visszavonják az egyes jelentkezéseiket. Az egyetemi felvételi eljárás során április 20-tól július 12-ig tartó időszakot "tavaszi ügyintézési időszaknak" hívják. Ez az időszak rendkívül fontos azok számára, akik szeretnének javítani a jelentkezési sorrendjükön vagy akár egyes jelentkezéseiket visszavonni. Részletes információkat a minden felvételi időszakban frissülő, "Felvételi tájékozatótban" találsz a felvi.hu oldalán.

A jelentkezési sorrendet csak egy alkalommal lehet módosítani, de ennek ellenére az adott jelentkezési helyek visszavonása nem számít sorrendmódosításnak. A jelentkezési helyek visszavonása azonban teljesen különálló folyamat, amihez nincs szükség sorrend-módosítási kérelemre. Fontos azonban megjegyezni, hogy a visszavont jelentkezési helyek a kiegészítő eljárási díját nem csökkentik, a már befizetett kiegészítő eljárási díj nem igényelhető vissza.

Ezért érdemes alaposan átgondolni a jelentkezési sorrendet és a jelentkezéseket, mielőtt elindul az ügyintézési időszak. Ha vissza szeretnénk vonni egy jelentkezést, meg kell győződni arról, hogy ez tényleg szükséges-e, és hogy nem sérül-e ezáltal az összes többi jelentkezésünk helyzete. Ugyanakkor a jelentkezési sorrend módosítása is fontos lehetőség arra, hogy javítsuk az esélyeinket a kívánt egyetemre történő bekerülésre. A javítás azonban csak egyszer lehetséges, így fontos, hogy az ügyintézési időszakban alaposan átgondoljuk a jelentkezési sorrendet és a jelentkezéseket.

És hogy miért érdemes a sorrendmódosítással a Pannon Egyetem szakjait előrébb sorolnod?

Nálunk egy valódi, élő közösség része leszel az egyetemi éveid alatt: Európa Kulturális Fővárosában, a 2023-as EFOTT fesztivál házigazda egyetemén, ahol idén már 30. alkalommal – 1969 óta – „alkonyattól pirkad” szlogennel rendezzük Magyarország legnagyobb múltú egyetemi napjait, a VEN-t!

Július 12-ig van lehetőséged a sorrendmódosításra, gondold át alaposan, hogy életed következő fejezetét tényleg a lehető legjobb helyen kezded-e meg. Ha eddig csak „B” tervnek jelölted a Pannon Egyetemet gondold át újra, élj a sorrendmódosítás lehetőségével és ne feledd: vár téged is a Balaton régió egyeteme!