Érdekel Veszprém kulturális kínálata?

Egyetemi éveid alatt a tanulás mellett sok minden másra is fog jutni időd, viszont az nem mindegy ezt mivel tudod eltölteni. A Pannon Egyetem különleges helyen fekszik, a Bakony- és a Balaton ölelésében, ahol egyedi kulturális kínálat tárul eléd. 

2023 - Veszprém és a Balaton régió lesz Európa Kulturális Fővárosa

Az Európa Kulturális Fővárosa címet több mint 30 éve hozták létre Melina Mercouri görög származású színésznő és kulturális miniszter javaslatára. Célja, hogy rávilágítson Európa tagállamainak kulturális gazdagságára, növelve az európai polgárok közös kulturális térségéhez való tartozásának érzetét és ezáltal egymás jobb megértését.

2023-ra Veszprém nyerte el ezt a címet, így az európai figyelem középpontjába emelkedik, javítva a város imázsát, fokozva a lokális kreatív ipar hatékonyságát és növelve turisztikai vonzerejét. A programsorozat keretein belül számos izgalmas rendezvény kerül megrendezésre már a 2022-es évben is, köztük például Holtszezon néven egy kortárs irodalmi fesztivál, február 25-e és 27-e között. Az esemény három nap alatt nyolc helyszínen közel 60 művészeti produkciót, előadást és koncertet vonultat majd fel Veszprém belvárosában. Az írott műfajok közül a krimi, a sci-fi, a képregény- és fanzinekultúra, az ifjúsági- és gyermekirodalom, valamint a kortárs költészet lesz jelen a fesztiválon, de a programkínálatban szerepelnek színházi és bábszínházi előadások, hip-hop és slam poetry események, valamint alternatív zenei, punk és kísérletező posztrock koncertek is.

Ha érdekel a rendezvényszervezés, a turimus, vagy szívesen segítenél serkenteni a térség iránti gazdasági és kulturális keresletet, akkor itt a helyed Veszprémben! Vedd ki a részed az ötletelésből, a szervezésből, és megvalósításból és légy egy vidám, kreatív csapat része! 

EKF régió

VEN van, volt, lesz - amikor a diák rektor lesz

„A VEN kialakulása olyan történethez hasonlítható, mint az univerzum keletkezése: a nagy robbanásra senki sem emlékszik, a következő pillanat pedig már mindenkinek egy kicsit másképp él az emlékezetében.”

3 év kihagyás után, 2022-ben újra felidézzük és elhozzuk az ősrobbanás állapotát, új időszámítás kezdődik Veszprém és a Pannon Egyetem életében.

1969-es indulása óta a Veszprémi Egyetemi Napok a közép-dunántúli régió meghatározó hallgatói és könnyűzenei rendezvényévé nőtte ki magát – az évtizedek alatt több tízezren vettek részt az ország első, ilyen jellegű programsorozatán.

A VEN hagyományainak alapját és gerincét a hallgatók adják, nincs másként ez idén sem: az önfeledt bulizáson kívül, a VEN a diákrektori címért folytatott kemény versengésről szól, hiszen a csapatoknak az általuk szerzett dalokkal, kreatív és humoros jelmezekkel, csapattánccal, különleges kampányötletekkel, színpadra vitt produkcióval, saját filmmel, a csapatkocsma egyedi dekorációjával kell meggyőzniük az egyetemi polgárokat és a Zsűrit, akik a VEN utolsó napján szavazással döntik el, mely csapat jelöltje képviselheti 2 éven keresztül a hallgatóságot az egyetem diákrektoraként.

„Minden valaha Veszprémben tanult egyetemi hallgató, aki részt vett már VEN-en, egész életre szóló élményekkel lett gazdagabb. Ezen kívül barátokkal. Szerelmekkel. Másnapokkal. Sörhassal. Látványos és nevetséges produkciókkal. Ha az egyetemi élet aktív részese szeretne lenni az ember, akkor a VEN kihagyhatatlan. Büszkék lehetünk, hogy az ország legrégebbi egyetemi napok sorozatát tudhatjuk magunkénak.”

2022. április 25-e és 30-a között érdemes lesz Veszprémre, a Pannon Egyetemre hangolni és rákapcsolódni a VEN frekvenciájára.