Gazdálkodási és menedzsment BSc Gazdaságtudományi Kar
Pannon Egyetem

Angolul is indul
Veszprém
Alapszak (BA, BSc, BProf)
Gazdaságtudomány
Levelező
Nappali
Duális

Az üzleti élet bármely területén jól hasznosítható gazdasági képzettséget szeretnél? Megismernéd a vállalatok működését? Saját vállalkozást alapítanál? Érdekel a menedzsment? Válaszd a gazdálkodási és menedzsment alapszakot!

A Gazdálkodási és menedzsment BSc szakot neked ajánljuk, ha

 • szeretnél olyan általános gazdasági képzettséget szerezni, amely jól hasznosítható az üzleti élet számos területén,
 • az egyes vállalati tevékenységek kiegyensúlyozott, áttekintő jellegű megismerése a célod,
 • érdekelnek a vállalatok hatékony működtetéséhez szükséges kutatási-elemzési munkák csakúgy, mint a szervezési, irányítási feladatok.

Itt olyan tantárgyakat is hallgathatsz, mint

a Vállalkozói ismeretek, a Projektmenedzsment, vagy a Vállalkozásfejlesztés. Jól hangzik, ugye? De ez még mind semmi, hiszen ezt a képzést angol nyelven is indítjuk!

Hol helyezkedhetsz el megszerzett okleveleddel?

 • ipari vállalatok központjai és gyáregységei
 • szolgáltató vállalkozások és intézmények
 • logisztikai központok
 • állami szervezetek (pl. NAV, Versenyhivatal)
 • szakminisztériumok
 • területfejlesztési szervezetek
 • önkormányzatok
 • kutatóhelyek
 • családi vállalkozások

Tudtad?

A gazdálkodási és menedzsment alapképzés duálisan csak magyar nyelven és nappali tagozaton indul.

 

Tudtad, hogy nappali tagozaton van lehetőséged a Sportközgazdász specializáció elvégzésére is a Pannon Egyetemen? Az itt végzett hallgatók képesek lesznek sportegyesületek gazdasági működtetésére, sportrendezvények gazdaságos megszervezésére.

 

A specializáción olyan tárgyakat tanulhatsz, mint pl. Sportmarketing és menedzsment, Sportesemények projektalapú menedzsmentje, Sportgazdasági esettanulmányok, Sportdiplomácia, Sportszervezetek adózása és számvitele, Sportkutatási alapismeretek, Sportlétesítmények gazdálkodása.

Érdekelnek a részletek? Tudj meg többet a kar oldalán!

A 2024-ben jelentkező hallgatók számára a Pannon Egyetem alapszakjai közül egyikhez sem kötelező az emelt szintű érettségi megléte, viszont a pontszámítás során továbbra is többletpontot érhet. 

Érettségi pontot adó tárgyak – az alábbiak közül kettőt kell választani:

bolgár nemzetiségi nyelv vagy ukrán nemzetiségi nyelv és irodalom vagy szlovén nemzetiségi nyelv vagy szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom vagy szerb nemzetiségi nyelv és irodalom vagy román nemzetiségi nyelv és irodalom vagy német nemzetiségi nyelv és irodalom vagy német nemzetiségi nyelv vagy horvát nemzetiségi nyelv vagy horvát nemzetiségi nyelv és irodalom vagy történelem vagy matematika vagy közigazgatási ismeretek vagy állampolgári ismeretek vagy informatika vagy gazdasági ismeretek vagy földrajz vagy fenntarthatóság vagy digitális kultúra vagy választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak(1) vagy választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak(2) vagy választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak(3) vagy egy választható idegen nyelv(4)

(1) választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: építészeti és építési alapismeretek; élelmiszeripari alapismeretek; szociális alapismeretek; rendészeti alapismeretek; közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika); közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel); gépészeti alapismeretek; faipari alapismeretek; elektronikai alapismeretek; egészségügyi alapismeretek; ügyviteli alapismeretek; vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek; közgazdasági-marketing alapismeretek; közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan); közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan); kereskedelmi és marketing alapismeretek; informatikai alapismeretek

(2) választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: távközlési ismeretek; távközlés ismeretek; szociális ismeretek; sport ismeretek; rendészeti és közszolgálati ismeretek; rendészet ismeretek; közlekedésépítő ismeretek; közlekedés ismeretek; környezetvédelmi ismeretek; környezetvédelem-vízgazdálkodás ismeretek; honvédelmi ismeretek; egészségügyi technikai ismeretek; egészségügyi technika ismeretek; egészségügyi ismeretek; egészségügy ismeretek; ügyvitel ismeretek; vendéglátóipari ismeretek; vendéglátóipar ismeretek; turisztikai ismeretek; turisztika ismeretek; közgazdasági ismeretek; közgazdaság ismeretek; kereskedelmi ismeretek; kereskedelem ismeretek; informatikai ismeretek; informatika ismeretek

(3) választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: autó- és repülőgép-szerelési ismeretek; út-, vasút- és hídépítési ismeretek; élelmiszeripari gépésztechnikai ismeretek; vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek; vasútgépészeti ismeretek; postaforgalmi ismeretek; mezőgazdasági és erdészeti gépésztechnikai ismeretek; mechatronikai ismeretek; magas- és mélyépítési ismeretek; közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek; közlekedésautomatikai ismeretek; hajózási technikai ismeretek; gépgyártás-technológiai ismeretek; automatikai és elektronikai ismeretek; irodai ügyviteli ismeretek; idegennyelvű ügyviteli ismeretek

(4) egy választható idegen nyelv: ukrán nyelv; szlovén nyelv; szlovák nyelv; szerb nyelv; román nyelv; horvát nyelv; spanyol nyelv; orosz nyelv; olasz nyelv; német nyelv; francia nyelv; angol nyelv

6+1 félév
Közgazdász "Gazdálkodási és menedzsment" alapképzési szakon

Iván Katalin

marketing referens

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar – Kommunikációs és Nemzetközi Központ

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10., A épület 224. iroda

E-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu

Telefon: (88) 624-137