Fenntartható fejlődési szakember Mérnöki Kar
Pannon Egyetem

Veszprém
Szakirányú továbbképzés
Műszaki
Levelező

A képzésben végzett széles körűen tájékozott szakemberek – graduális alapképzésükre támaszkodva – képesek lesznek megfelelni a társadalom elvárásainak. A Föld ökológiai határainak megfelelően tudják kialakítani a mai civilizáció fejlődésének alapvető körvonalait. Meg tudják valósítani – a Brundtland Bizottság munkáját és a Riói Konferencia eredményeit figyelembe véve és továbbfejlesztve – a fenntarthatóság, a civilizációs (társadalmi-gazdasági) fejlődés és a felhasznált természeti erőforrások (környezet) regenerációs képessége közötti egyensúly megőrzését.
 
Képesek lesznek az önkormányzatoknál, nagyobb cégeknél felmerülő környezetvédelmi stratégiák megírásának koordinálására, részvételre az önkormányzati feladatok sikeres irányításában és fenntartható fejlődési témákhoz kapcsolódó pályázatok megírására.

A képzés célja

A képzés célja a tudományos alapokon nyugvó gyakorlat orientált tudás átadása, melynek segítségével a végzettek képesek lesznek szűkebb környezetük mellett akár egy vállalkozás, önkormányzat vagy állami hatóság kötelékében dolgozva hosszú távú terveket és elemzéseket készíteni a fenntarthatóság elveinek gyakorlati megvalósítására vonatkozóan, tudásukkal a jövő nemzedék számára is élhető Föld megőrzését biztosítva. Elsődleges szempontunk a gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan elv követése.

Érdekelnek a részletek? Tudj meg többet a kar oldalán!

2 félév
200.000 Ft/félév
Fenntartható fejlődési szakember / Sustainable development specialist