Nemzetközi lehetőségek

Eramus+ program

Szeretnél részt venni az Európai Unió legnépszerűbb mobilitási programjában? Az Erasmus+ Programmal eljuthatsz Európa bármely vidékére, a portugál strandoktól a finn tavakig!

Képzési szintenként összesen 12 hónap áll rendelkezésedre, hogy hallgatóként európai egyetemeken tanulj, vagy egy Erasmus+ program országában található vállalkozásnál, szervezetnél teljesítsd szakmai gyakorlatodat.

Az Erasmus+ programmal olyan interkulturális tapasztalatokra tehetsz szert, melyeket később a munkaerőpiacon is kamatoztathatsz. Korábbi, mobilitási tapasztalataidat a leendő munkaadóid is értékelni fogják, így sokkal könnyebben juthatsz munkához, mint azok, akik nem éltek az Erasmus+ program nyújtotta lehetőséggel.

Nyerj ösztöndíjat a Pannon Egyetem több mint 200 európai partnerintézményeinek egyikére!

Campus Mundi

A Campus Mundi ösztöndíjjal, az Erasmus+ programhoz hasonlóan az itthoni tanulmányaidhoz szorosan kötődő kurzusokat teljesíthetsz, ám nemcsak Európában, hanem a világ bármely pontján!

A program keretében részképzés és szakmai gyakorlat teljesítése mellett, lehetőséged nyílik akár rövid tanulmányút során elkészíteni a diplomamunkád.

Nem lenne rossz a Karib-térségben megírni a szakdolgozatodat, ugye?

CEEPUS hálózat

A program célja, hogy Közép- és Kelet-Európa felsőoktatási intézményei, és azok karai illetve tanszékei között megkönnyítse a hallgatói és oktatói cserét, nyelvi szakmai kurzusokon, valamint nyári egyetemeken való részvételt. A hálózat égisze alatt szakmai kirándulások és közös diplomaprogramok is megvalósíthatók.

Államközi ösztöndíjak

Magyarországnak közel 50 országgal van kétoldalú, oktatási megállapodása, mely lehetővé teszi alap, mester vagy PhD képzésen tanulmányaikat végző hallgatók, valamint oktatók és kutatók számára, hogy a nemzetközi oktatásban szerezzenek tapasztalatot. Jelentkezz akár Nyári Egyetemre, vagy töltsd a képzésed egy részét bármely európai és Európán kívüli partnerországunkban, és szerezz életre szóló élményeket!

Stipendium Hungaricum

A Stipendium Hungaricum 2013 óta rengeteg nemzetközi hallgatót vonz be magyarországi egyetemekre, Európán kívülről. Azáltal, hogy kétirányúvá vált a mobilitás, a program már lehetőséget biztosít a magyar hallgatók számára is, hogy tanulmányaik egy részét a Stipendium Hungaricum partnerországok valamelyikének egyetemén tölthesse.

A kiutazó hallgatók az itthoni képzésükhöz szorosan kapcsolódó tanulmányokat folytathatnak, illetve kutatási tevékenységek által bekapcsolódhatnak a nemzetközi hallgatói tudományos életbe.

Camp Leaders

Tölts egy nyarat Amerikában! A Camp Leaders program amerikai gyerektáborokban biztosít Neked munkát, mely során lehetőséged nyílik az angol nyelvtudásod fejlesztésére, új barátokat szerezni és megismerni az amerikai kultúrát. A nyáron megkeresett pénzből pedig egy felejthetetlen nyaralást tölthetsz el az Egyesült Államokban.

Resort Leaders

Dolgozz egy amerikai luxusszállodában! A Resort Leaders program fiataloknak kínál diákmunka és szakmai gyakorlati lehetőségeket 4-5 csillagos luxuszállodákban az Egyesült Államokban és a Karib-térségben. Az ott töltött idő alatt fejlesztheted angoltudásodat és hasonló fiatalokkal ismerkedhetsz meg a világ minden tájáról. Váltsd valóra a saját Amerikai Álmod!

Visegrad Scholarship Program

Neves külföldi egyetemen szeretnél tanulni, de nem akarsz túl messzire utazni hozzá? A Visegrad Scholarship Programmal alapszakon 1-2 félévét, mesterszakon 3-4 szemesztert tölthetsz Közép- és Kelet-Európa felsőoktatási intézményében. Az ösztöndíj minden tudományterületen megpályázható, hallgatóknak és kutatóknak is szól.

Fulbright Ösztöndíj

Irány egy híres amerikai egyetem! A Fulbright program a magas szintű angol nyelvtudással rendelkező mesterszakos vagy doktorandusz hallgatóknak, illetve PhD fokozattal rendelkező kutatóknak és oktatóknak kínál ösztöndíjat az Amerikai Egyesült Államok bármely akkreditált egyetemén, legfeljebb 9 hónapon keresztül. Az ösztöndíj továbbtanulási illetve kutatási lehetőséget biztosít bármely tudományterületen vagy művészeti ágban.