Műszaki menedzser BSc Gazdaságtudományi Kar
Pannon Egyetem

Veszprém
Alapszak (BA, BSc, BProf)
Műszaki
Levelező
Nappali
Duális

A műszaki menedzser alapképzés duálisan csak nappali tagozaton indul.

Érdekel a termelés, a menedzsment, a logisztika? Egyaránt érdekel a gazdálkodási, a szervezési és a műszaki terület? Válaszd a műszaki menedzser alapszakot! Tudtad, hogy az országban elsőként nálunk indult ez a képzés?

A Műszaki menedzser BSc szakot neked ajánljuk, ha

 • érdekelnek a gazdálkodás- és szervezéstudományok, és egyúttal fogékony vagy a műszaki tudományokra is
 • szeretnéd megismerni a fő ipari ágazatok üzemeiben zajló termelő tevékenységek műszaki jellemzőit
 • átfogó képet szeretnél kapni a nemzeti, valamint a vállalati szinten zajló gazdasági folyamatokról
 • jó szervezési képességekkel és hajlandósággal rendelkezel
 • szeretnél projektekben gondolkodni, illetve azokat következetes munkával megvalósítani

Itt olyan tantárgyakat is hallgathatsz, mint

a Projektmenedzsment, a Digitális gyártás, vagy a Karbantartás és üzemfenntartás. Jól hangzik, ugye? De ez még mind semmi!

Hol helyezkedhetsz el megszerzett okleveleddel?

 • ipari termelő vállalatok
 • szolgáltató szervezetek
 • kis- és középvállalkozások
 • mérnöki irodák
 • tanácsadó cégek
 • közintézmények
 • önkormányzatok

Érdekelnek a részletek? Tudj meg többet a kar oldalán!

Választható érettségi vizsgatárgyak: matematika kötelező, és az alábbiak közül egyet kell választani: biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy gazdasági ismeretek vagy közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan) vagy kereskedelmi és marketing alapismeretek vagy történelem vagy egy szakmai előkészítő tárgy vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy.

A képzési területen választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: elektronikai alapismeretek, élelmiszeripari alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, faipari alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, környezetvédelmi vízgazdálkodási alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan), közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika vagy közlekedés-üzemvitel), mezőgazdasági alapismeretek, nyomdaipari alapismeretek, rendészeti alapismeretek, vegyipari alapismeretek.

vagy

A képzési területen választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: bányászat ismeretek, építőipar ismeretek, épületgépészet ismeretek, erdészet és vadgazdálkodás ismeretek, erdészeti és vadgazdálkodási ismeretek, élelmiszeripar ismeretek, élelmiszeripari ismeretek, faipar ismeretek, faipari ismeretek, földmérés ismeretek, földmérési ismeretek, gépészet ismeretek, informatika ismeretek, informatikai ismeretek, kertészet és parképítés ismeretek, kertészeti és parképítési ismeretek, kohászat ismeretek, kohászati ismeretek, könnyűipar ismeretek, könnyűipari ismeretek, környezetvédelmi ismeretek, környezetvédelem-vízgazdálkodás ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, közlekedés ismeretek, közlekedésépítő ismeretek, közlekedésgépész ismeretek, mezőgazdasági gépész ismeretek, mezőgazdaság ismeretek, mezőgazdasági ismeretek, nyomdaipar ismeretek, optika ismeretek, optikai ismeretek, rendészet ismeretek, rendészeti és közszolgálati ismeretek, távközlés ismeretek, távközlési ismeretek, villamosipar és elektronika ismeretek, vegyész ismeretek, vegyipar ismeretek, vegyipari ismeretek, vízügyi ismeretek.

vagy

A képzési területen választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: bányaművelési ismeretek, gázipari és fluidumkitermelési ismeretek, gépgyártás-technológiai ismeretek, mechatronikai ismeretek, automatikai és elektronikai ismeretek, közlekedésautomatikai ismeretek, magas- és mélyépítési ismeretek, út-, vasút- és hídépítési ismeretek, nyomdaipari technikai ismeretek, kiadványszerkesztési ismeretek, autó- és repülőgép-szerelési ismeretek, vasútgépészeti ismeretek, hajózási technikai ismeretek, mezőgazdasági és erdészeti gépésztechnikai ismeretek, élelmiszeripari gépésztechnikai ismeretek, közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek, postaforgalmi ismeretek, vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek.

Részletes szabályok és többletpontszámítás a www.felvi.hu oldalon elérhető Felsőoktatási felvételi tájékoztató szerint.

FONTOS! 2023-tól a felvételnek nem feltétele az emelt szintű érettségi. A pontszámítás során, viszont továbbra is többletpontot érhet.

7 félév
Műszaki menedzser

Iván Katalin

marketing referens

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar – Kommunikációs és Nemzetközi Központ

Cím: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10., A épület 102. iroda

E-mail: felveteli@gtk.uni-pannon.hu

Telefon: (88) 624-860