Felvételivel kapcsolatos információk

A felvételi jelentkezést kizárólag online, a www.felvi.hu oldalon tudjátok benyújtani, regisztrációt követően az E-felvételi szolgáltatáson keresztül. További információkat a Felvi oldalán találsz.
A ponthatárokat nem lehet előre megmondani, ez a ponthatárhúzás napján derül ki. Az előző évek adatai azonban fent vannak a Felvi oldalán, ott tájékozódhatsz arról, hogy feltehetően mire lehet számítani az egyes szakoknál.
A felsőoktatási intézmény által meghirdetett képzések esetén két finanszírozási mód közül lehet választani általában. Az államilag finanszírozott képzések estén az állam átvállalja a fizetést, bizonyos feltételek mellett, míg az önköltséges képzés esetén a képzés díját neked kell befizetni. Az állami ösztöndíjas képzésről és annak feltételiről itt tájékozódhatsz bővebben: Oktatási Hivatal oldalán
Általános és keresztféléves jelentkezési eljárásban összesen 6 helyre adhatod be a jelentkezésed.
Igen, minden egyetemi városban vannak kollégiumaink . A kollégiumokba tanulmányi alapon lehet bekerülni, ami az elsőévesek esetén a felvételi pontszámot jelenti. Az elmúlt évek tapasztalatai az, hogy minden elsős kap kollégiumot.
Pótfelvételire csak az jelentkezhet, aki a felvételi eljárás során nem nyert felvételt sehova, vagy eleve nem is jelentkezett felsőoktatási intézménybe. Ez esetben egy intézmény egy képzésére jelentkezhet ingyenesen.
Ha kíváncsi vagy, pontosan mit tanulhatsz a különböző szakokon, a karok honlapjáról szabadon letölthetőek a mintatantervek minden képzéshez.