Sport és tanulás

A Pannon Egyetemen már hét éve sikeresen működik a Sport és Tanulás Program, amelynek célja az egyetemünkön tanuló sportolók tanulásának támogatása. A Sportösztöndíj egyéni tanrenddel, mentorálással segíti a hallgatókat, hogy a jövőben is megfelelő időt szánhassanak tanulmányaik mellett a versenysportra. Az elmúlt években számos, nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket elérő sportoló kapott már támogatást, többek között az olimpiai ezüstérmes nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf is.

Inbox user interface

Mert fontos a sport!

Közel 50 edzésforma közül választhatnak a hallgatók a Testnevelési és Sport Intézet elméleti kurzusai mellett. Az Intézet nagy hangsúlyt fektet arra, hogy mindenki megtalálja az edzettségének megfelelő mozgásformát. A felsőoktatási szakképzésen két félév a kötelező, alapszakon 4 félév, mesterszakon pedig ajánlott elméleti kurzusok vannak. Egy félévben 20 aláírást kell összegyűjteni a hallgatóknak a testnevelés teljesítéséhez, de ezt tényleg nagyon változatosan tudják megtenni a sportági kínálatból.

Inbox user interface

Egyetemi csapatok

Az egyetemnek evezős, röplabda, kosárlabda és futsal csapatai vannak, melyekhez csatlakozhatnak a hallgatók, és részt vehetnek a MEFOB (Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság) versenyein. Ezen kívül a Veszprémi Egyetemi Sport Club révén versenysportra is van lehetőség egyesületi színekben. Az egyetemi csapatokba nem nehéz bekerülni, csak fel kell keresni az edzőt, elmenni egy edzésre és eldönteni, hogy tetszik-e. A röplabdás, kosaras csapatoknál azért persze nem árt, ha valaki már játszotta korábban ezt a sportot, de nem feltétel.

Inbox user interface

Brick Zone, a Pannon Egyetem új konditerme

A Pannon Egyetem egy olyan sportlétesítménnyel gazdagodott a Brick Zone-nal, amely a hallgatók és a városlakók számára egyaránt színvonalas helyszíne lehet az aktív időtöltésnek. A "loft" stílusban kialakított 400 m2-es kondicionáló terem egy szabadtéri erőfejlesztésre is lehetőséget adó átriumos udvarral is rendelkezik. A klasszikus, testépítésre alkalmas kondigépeken és szabad súlyos eszközökön túl a funkcionális edzéshez nélkülözhetetlen keretekkel, saját testsúlyos eszközökkel, illetve modern légkamrás kardiógépekkel bővült az eszközpark. Figyelmet fordítottunk az edzés utáni regenerálódás lehetőségére is: a szolgáltatások között elérhető az infraszauna és a masszázs.